Published On: 8. 11. 2023666 words3,3 min read

Trápia vás po každom jedle nafúknuté brucho, kŕče v bruchu alebo ďalšie črevné ťažkosti ako zápcha, plynatosť či hnačka? Nie ste v tom sami, syndróm dráždivého čreva trápi až 10 % celkovej populácie. Spoznajte čo znamená trpieť IBS a ako ovplyvňuje kvalitu vášho života.

Prečo každý desiaty človek bojuje s dráždivým črevom?

Prekvapuje vás, že ide o tak častý problém? Prečo sa toto ochorenie tak rozšírilo a stáva sa bežným zdravotným problémom? Hlavnú úlohu zohráva zložitosť nášho tráviaceho ústrojenstva. Akákoľvek dysfunkcia v tejto oblasti môže mať vplyv na celý tráviaci systém.

Genetická predispozícia patrí medzi ďalšie dôležité faktory vzniku. Pokiaľ sa IBS vyskytol vo vašej rodine, môžete byť k rozvoju tejto poruchy geneticky náchylný aj vy.

Zlý životný štýl, nadbytok stresu a rýchle životné tempo sú doslova synonymami dnešnej doby a veľmi negatívne ovplyvňujú náš tráviaci systém. Často môžu príznaky syndrómu dráždivého čreva vyvolať alebo zhoršovať.

Významný vplyv má aj strava. Niektoré potraviny môžu vyvolať alebo zhoršiť symptómy IBS, najmä tie bohaté na FODMAP.

Celkovo možno povedať, že ide o komplexnú poruchu, ktorá môže mať rôzne príčiny alebo ich kombinácie. Je dôležité, aby sa pre každého s týmto problémom našla vhodná liečba a starostlivosť, pretože každému človeku môže vyhovovať niečo iné.

Nafúknuté brucho a kŕče v bruchu po každom jedle: Čo s tým?

Nedáte dopustiť na výborné jedlo? No čo ak po ňom máte nafúknuté brucho alebo kŕče? Prečítajte si niekoľko našich rád: vyhýbajte sa prejedaniu sa, dodržiavajte dostatočný prísun tekutín, pokrmy si vychutnávajte v kľude, vyhnite sa konzumácii potravy tesne pred spaním, snažte sa mať rôznorodý jedálniček, starostlivo dbajte na kvalitu surovín a dátum spotreby potravín. Niektorí ľuďia si zas pomôžu úpravou stravy, obmedzia konzumáciu potravín, ako sú strukoviny, kofeín, alkohol a sladkosti, ktoré môžu dráždiť hrubé črevo.

TIP: Prečítajte si v našom článku, čo ďalej pomáha na kŕče v bruchu.

Nenechajte si už ďalej znižovať kvalitu vášho života

Chcete sa už konečne cítiť ako všetci ostatní? Mať zase ten spokojný pocit v bruchu? Nebojovať už ďalej s nafúknutým bruchom po každom jedle, kŕčmi v bruchu, plynatosťou, zápchou či hnačkou? Vezmite si na pomoc PROIBS®, ktorý bol špeciálne vyvinutý pre pacientov trpiacich syndrómom dráždivého čreva. Pri pravidelnom užívaní vám uľaví od nepríjemných tráviacich ťažkostí, tak ako pomohol už tisícom našich zákazníkov.

Prečo je PROIBS tak výnimočný? Ďalšie prínosy, ktoré stoja za pozornosť

Obľúbenosť PROIBS® každým dňom narastá, čo nie je len kvôli jeho rýchlej účinnosti, ale tiež vďaka prítomnosti prírodných zložiek z Aloe vera a výbornej chuti. Okrem toho, u PROIBS® nie sú známe žiadne vedľajšie účinky ani interakce s liekmi, čo ho robí bezpečnou voľbou pre každého. Navyše ho môžete bez obáv užívať dlohodobo.

Užíva sa ľahko a prakticky. Obsah vrecka stačí jednoducho rozpustiť v pohári vody (cca 200 ml), čím pripravíte osviežujúci nápoj s príchuťou citrónu. PROIBS® sa odporúča užívať jeden až dvakrát denne, prvú dávku ideálne ráno pred raňajkami a druhú popoludní.

PROIBS® KÚPITE V TÝCHTO LEKÁRŇACH: